E-mail: hi@familyfully.com

1-ruukku kikherneen shakshuka

Vancouverissa viettämämme aikana kokeilimme monia herkullisia ravintoloita, joista yksi oli Medina – kuuluisa brunssistaan. Pitkä jono oli odottamisen arvoinen kylmänä synkänä aamuna, ja kaipasin vain kuumaa juomaa ja lohduttavaa pottia jotain lämmintä ja herkullista. Yhdellä palalla taginea (läheinen serkku pohjoisafrikkalaiselle ruoalle, joka tunnetaan nimellä “shakshuka”) ja tomaattikastikkeen savuisia, intensiivisiä makuja, jäin koukkuun! Aloitin tämän ruoan luomisen, kun palasimme kotiin.

Shakshukan alkuperä
Shakshukan uskotaan olevan peräisin Pohjois-Afrikasta ja saaneen inspiraationsa samanlaisesta ruoasta nimeltä saksuka Ottomaanien valtakunnasta. Sen suosio levisi kaikkialle Lähi-itään, erityisesti Israeliin, missä se hyväksyttiin runsaana, edullisena ja yksinkertaisena ruokalajina. Israelilaisen version uskotaan sisältävän munia, jotka tarjoillaan maustetun tomaattipohjaisen kastikkeen päällä. Seuraava on kasvipohjainen (ei perinteinen) otamme konseptin, joka on tehty kikherneistä kananmunan sijaan.

Kuinka tämä resepti tehdään
Tämä 30 minuutin, 1-pala-ateria alkaa sipulin, valkosipulin ja paprikan sekoituksella. Seuraavaksi tulee tomaattipyree (tai kuutioiksi leikatut tomaatit) ja tomaattitahna, joka antaa runsaan, runsaan maun. Mausteita voi käytännössä olla mitä tahansa ruokakomerossasi, mutta mielestäni kumina, chilijauhe, paprika, cayenne, korianteri ja kardemumma toimivat parhaiten antaen ruoalle savuisen, maanläheisen, täyteläisen ja lohduttavan maun. Seuraavaksi tulevat keitetyt kikherneet ja oliivit, jotka lisäävät suolaisuutta ja sisältöä. Kasviproteiini apuun!

Tämä ruokalaji on aivan uskomaton. Se on:

  • savuinen
  • tomaattinen
  • rikas
  • täydellinen
  • mausteinen
  • Rauhduttava
  • Kasvispohjainen
  • Proteiinia ja kuitua sisältävä
  • Ja mielettömän helppo valmistaa!

Tämä on kasvipohjainen ateria, jonka voi nauttia aamiaisella, lounaalla tai illallisella. Käsitykseni mukaan shakshuka on perinteisesti paistettu munaruoka, mutta vaihdoin proteiiniin kikherneitä. Tarjoile paahdetun leivän, leivän tai riisin, kukkakaaliriisin tai gluteenittoman pastan päälle! Tämä sopii mielestäni erityisen hyvin valkosipulisen kikhernekaali-salaattini kanssa. Jos kokeilet tätä reseptiä, kerro siitä meille! Jätä kommentti, arvioi se ja älä unohda merkitä kuvaa #minimalistbaker Instagramissa, jotta voimme nähdä, mitä keksit. Tsemppiä, ystävät!

1-Pot Chickpea Shakshuka
Suolainen, maukas shakshuka kikherneillä yhdessä ruukussa 30 minuutissa! Runsas mutta terveellinen ruokalaji, joka sopii aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi! Kirjoittaja Minimalist Baker

VALMISTELUAIKA 5 minuuttia
KYPSENNYSAIKA 25 minuuttia
KOKONAISAIKA 30 minuuttia

Annosta 6 (2/3 kupillisen annosta)

Entree
Gluteeniton, Lähi-idän inspiroima, Pohjois-Afrikan inspiroima, vegaani. Pakastinystävällinen 1 kuukausi.

Säilyykö p>

  • 1 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
  • 1/2 kuppia hienonnettua valkosipulia tai salottisipulia
  • 1/2 keskikokoista punaista paprikaa (silputtuna)
  • 3 valkosipulinkynttä, jauhettu (3 kynttä saa noin 1 1/2 rkl)
  • 1 28 unssin purkki murskattua tomaattia
  • 1-3 rkl tomaattipastaa
  • 2-3 tl kookossokeria tai vaahterasiirappia (tai jätä pois, jos vältät sokeria)
  • Merisuola maun mukaan
  • 2 tl savustettua tai makeaa paprikaa
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • 1 ripaus cayennepippuria (valinnainen)
  • 1 hyppysellinen kutakin kardemummaa ja korianteria (valinnainen)
  • 1 ½ 15 unssin tölkkiä keitettyjä kikherneitä (huuhdeltu ja valutettu)
  • 4-5 kokonaista kalamataa tai vihreää oliivia (valinnainen // kivet ja puolitettu)

PALVELEMINEN valinnainen

  • Sitruunaviipaleet
  • Leipä (gluteeniton tai tämä resepti o r flatbread)
  • Tuore hienonnettu persilja tai korianteri
  • Riisi- tai kukkakaaliriisi
  • Ruskea riisipasta (rakastan Trader Joen luomumerkkiä kvinoalla)

Ohjeet

  1. Lämmitä iso metalli- tai valurautainen paistinpannu keskilämmöllä. Kun se on kuuma, lisää oliiviöljy, sipuli, paprika ja valkosipuli. Kuullota 4-5 minuuttia usein sekoittaen, kunnes se pehmenee ja tuoksuu.
  2. Lisää tomaattipyree tai kuutioidut tomaatit, tomaattipyree, kookossokeri, merisuolaa, paprika, kumina, chilijauhe, kaneli, cayennepippuri ( valinnainen), kardemumma ja korianteri (valinnainen). Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita kiehuvaksi keskilämmöllä ja keitä 2–3 minuuttia usein sekoittaen.
  4. Lisää kikherneet ja oliivit (valinnainen). Sekoita sekoittaaksesi. Vähennä sitten lämpöä miedolle ja anna kiehua 15-20 minuuttia, jotta maut kehittyvät ja sekoittuvat papujen kanssa.
  5. Maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan lisäämällä kuminaa tai paprikaa savuisuuden lisäämiseksi, cayennea lämpöä, kookossokeria makeuteen, kardemummaa ja korianteria maanläheisyyteen (tai lievää currymakua), chilijauhetta savuun/lämmöseen tai oliiveja suolaisuuden lisäämiseen ja tomaatin maun tasapainottamiseen. Kypsennä pidempään tarpeen mukaan, jotta saat makuja.
  6. Tarjoile sellaisenaan tai leivän, pastan tai riisin kanssa. Tykkäsin tästä lehtikaalisalaatin rinnalla, ja se sopi erityisen hyvin gluteenittoman pastan päälle! Koristele tuoreella sitruunamehulla, lisäoliiveilla ja korianterilla tai persiljalla saadaksesi lisämakua (valinnainen).
  7. Säilytä jäännöksiä peitettynä jääkaapissa enintään 4 päivää tai pakastimessa enintään 1 kuukausi. Kuumenna keittotasolla, kunnes se on täysin lämmennyt.

Huomautuksia
*Ravintoarvotiedot ovat karkea arvio, joka on laskettu ilman ylimääräisiä täytteitä tai sivuja.
*Reseptit tekee yhteensä noin 4 kupillista.
Ravinto (1/6 annosta)
Annos: 1 kahden kolmasosan kupillinen annos
Kalorit: 211
Hiilihydraatit: 36,3 g
Proteiinia: 8,8 g
Rasvaa: 5,1 g
Tydyttyneet rasvat: 0,7 g
Transrasvat: 0 g
Kolesteroli: 0 mg
Natrium: 182 mg
Kuitua: 8,8 g
Sokeria: 13,6 g

E-mail: hi@familyfully.com