Tämä syvän violetti hedelmä maistuu vielä paremmalta, kun se paistetaan jälkiruoaksi tai muutetaan hilloksi ja ripataan mureiden, mehukkaiden kylkiluiden päälle. Tässä ovat suosikki tapamme käyttää luumuja.
1. Luumu Good Crisp
Tämä on loistava rapea, joka sopii hyvin minkä tahansa aterian kanssa, mutta voit tarjoilla sen myös aamiaiseksi tai välipalaksi. Lämpimänä sitä ei voi voittaa! —Peter Halferty, Corpus Christi, Texas
2. Luumu ylösalaisin kakku
Koska mieheni piti ylösalaisin käännetystä ananaskakusta, päätin kokeilla tätä reseptiä eräänä iltana, kun odotimme vieraita illalliselle. Kaikki sanoivat tämän kakun “Herkullista!” ja pyysi sekunteja. – Bobbie Talbott, Veneta, Oregon
3. Inkivääriluumutorttu
Makeanhimo, mennyt: Tämä vapaamuotoinen luumutorttu valmistuu vain 35 minuutissa. Se on erityisen mahtavaa lämpimänä tarjoiltuna. -Kotikeittiön maku.
4. Grillatut naudan ribsit
Nämä pehmeät, hitaasti kypsennetyt naudan kylkiluut, joissa on kirpeä kastike, on helppo valmistaa. Ne sopivat hyvin piknikille ja juhliin. – Erin Glass, White Hall, Maryland.
5. Luumu-appelsiinihillo
Käytämme kotitekoisia luumujamme herkulliseen käyttöön tässä nopeassa ja helpossa hillossa. Se on suosikkini tarjoilla piimäkeksien kanssa. –Kathy Rairigh, Milford, Indiana.
6. Balsamico-vuohenjuustogrillatut luumut
Tee rohkea ilmaus tällä yksinkertaisella mutta tyylikkäällä herkulla. Kypsät luumut grillataan ja viimeistellään balsamico-leikeellä ja kirpeällä vuohenjuustolla. –Ariana Abelow, Holliston, Massachusetts.
7. Fruit ‘n’ Cake Kabobit
Naapuri tarjoili näitä kabobeja perheen piknikillä ja toi meille maistelemaan. Olin iloisesti yllättynyt maukkaasta paahdetusta kakusta ja mehukkaista grillatuista hedelmistä. -Mary Ann Dell, Phoenixville, Pennsylvania.
8. Tuore luumumurujälkiruoka
Vanhanaikaisessa jälkiruoassani on täydellinen makean-hapokas tasapaino raikkaalla luumulla ja makealla, rapealla täytteellä. Kuvittele se lämpimänä uunista, tarjoiltuna jäätelön kanssa… nam! – Janet Fahrenbruck-Lynch, Cincinnati, Ohio.
9. Brie-alkupalat pekoni-luumuhillolla
Ystävieni keskuudessa minut tunnetaan sianlihamestarina, koska rakastan ruoanlaittoa melkein jokaisesta palasta. Näissä alkuruoissa pehmeä, mieto Brie-juusto yhdistyy makean hapan pekonihilloon, jossa on ripaus Sriracha-kastiketta. —Rick Pascocello, New York, New York.
10. Luumuaniksenhillo
Isäni rakasti varttuessaan mustaa lakritsia ja kaikkia sisaruksiani, ja minäkin rakastin sitä. Rakastan edelleen mustan lakritsin makua, mutta en voi enää syödä karkkia terveydellisistä syistä. Tästä reseptistä tulee mieleen maku, jota rakastin lapsena. Herkullinen hillo maistuu hyvältä Brien tai vuohenjuuston ja kekseiden kanssa. –Jill Grueninger, Mequon, Wisconsin.
11. Luumulasitetut Cornish-kanat
Tallenna tämä resepti parhaalle seurallesi. Ripottelen kanat usein paahdetulla kookospähkinällä lisämakua varten. – Annie Tompkins, Deltona, Florida.
12. Suklaatortillakupit
Etelärajan herkkuni ovat aterian lopun suosikkeja. Tulet rakastamaan mansikoiden, aprikoosien, persikoiden ja luumujen esittelyä suklaakuorrutetuissa tortillakupeissa. —Marion Karlin, Waterloo, Iowa.
13. Sitruunaluumusorbetti
Tämä kirkkaan makuinen hedelmäsorbetti virkistää varmasti. Nauti sellaisenaan tai lisää enkeliruokakakun joukkoon erikoisherkkua varten. —Eirianedd Simpson, Pahrump, Nevada.
14. Mausteinen luumupiirakka
Appelsiinin ja muskottipähkinän hienovaraiset maut tuovat esiin luumujen tuoreen maun tässä lohduttavassa piiraassa. Muista nauttia siivu vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. —Lucille Mead, Ilion, New York.
15. Saksalainen luumutorttu
Tämän hedelmätäytteisen herkun voiinen kuori sulaa suussa. Voit korvata luumut viipaloiduilla omenoilla tai persikoilla upein tuloksin. Olen käyttänyt tätä kuorta myös mustikoiden kanssa. –Helga Schlape, Florham Park, New Jersey.
16. Grillattuja kivihedelmiä ja balsamiviiniä
Valmistaudu kokemaan kivihedelmien toinen puoli. Nämä grillatut nektariinit sulavat käytännössä suussasi. -Sonya Labbe, West Hollywood, Kalifornia.
17. Luumupohjainen suklaakuchen
Luumut ovat tämän täyteläisen kakun pääosassa. Neljästä viiteen keskikokoista luumua saadaan 2 kupillista viipaloituna. – Patricia Harmon, Baden, Pennsylvania.
18. Hillokeksit
Teini-ikäisen tyttärentyttäreni Hollyn kanssa olemme nauttineet ruoanlaitosta yhdessä hänen 4-vuotiaasta asti. Haluamme tehdä näitä kultaisia keksejä lomajuhliin. Täytä keskikohdat kotitekoisella hillolla, appelsiinimarmeladilla tai juustolla. —Mary Lindsay, Dunrango, Colorado.
19. Lihapullat luumukastikkeessa
Luumuhillosta ja chilikastikkeesta valmistettu maukas kastike peittää nämä kosteat lihapullat kauniisti. Varmista, että nämä ihanat alkupalat ovat loman ruokalistallasi. —Mary Poninski, Whittington, Illinois.
20. Pretzel Fruit Pizza
Tein tämän reseptin työskennellessäni itsenäisenä keittiökonsulttina kansallisessa yrityksessä. Se on ihmeellinen! –Bethany Perry, Beverly, Massachusetts.
21. Villiluumuhyytelö
Olen käyttänyt tätä villiluumuhyytelöreseptiä iät ja ajat. Joka vuosi, kun luumut ovat kypsiä, täytän santoni ja teen tämän hyytelön. Se on niin hyvä tarjoiltuna paahtoleivän, pannukakkujen tai vohveleiden kanssa! – Ludell Heuser, Mt. Horeb, Wisconsin.
22. Plum Chicken Wraps
Illallinen on kääre tämän helpon, ravitsevan reseptin avulla, joka on täynnä ananaksen ja luumun hedelmäisiä makuja. Se tekee hapanimeläisen kanan, jota on vaikea voittaa. –Jennifer Michalicek, Phoenix, Arizona.
23. Tuore luumukuchen
Rakastan tätä upeaa syksyistä kakkua omenoiden ja päärynöiden kera, mutta joka vuosi en malta odottaa, että kesä palaa ympäriinsä, jotta voin tehdä luumukuchenia. -Anna Daley, Montague, Prinssi Edwardin saari.