E-mail: hi@familyfully.com

Loistava parsakaali

“Jotta parsakaali pysyy kauniin vihreänä ja hieman rapeana, on parasta keittää tai höyryttää vain muutaman minuutin ajan. ”
TOIMINTA 4
KYPSENNYT 20 MINUTISSA
VAIKKEUS ERITTÄIN HELPPOA

Ainesosat

merisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
> 1 iso parsakaalipää
pieni pala suolaamatonta voita

Menetelmä
1. Täytä iso kattila vedellä, lisää ripaus suolaa ja kuumenna kiehuvaksi korkealla lämmöllä.
2. Leikkaa sillä välin parsakaalista kukinnot leikkuulaudalla ja leikkaa tai murskaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi.
3. Leikkaa ja leikkaa varsi. puolikkaat ja viipaloi se sitten hienoksi.
4. Kun parsakaali on kiehunut, laske se varovasti lusikalla veteen.
5. Keitä 3–4 minuuttia tai kunnes se on kypsää – sinun pitäisi pystyä pistämään veitsen kärki helposti kukkoihin.
6. Valuta tiskialtaan yli siivilä, anna kuivua hetken ajan.
7. Kaada takaisin pannulle ja ripottele ripauksella suolaa ja pippuria.
8. Lisää voita ja sekoita päällysteen päälle, kaada tarjoilukulhoon ja tarjoile.

Ti ps
Parsakaalin keittämiseen on monia tapoja, mutta jos haluat saada siitä kaiken irti ravitsemuksellisesti, on parasta keittää tai höyryttää muutama minuutti, jolloin se pysyy vihreänä ja hieman rapeana. Muista, että varsi on yhtä hyvä syödä kuin kukinnot, joten älä tuhlaa sitä – pilko se ja kypsennä myös!

E-mail: hi@familyfully.com