Sian sisäfileetä maustettu hieronnalla, paistettu kullanruskeaksi ja paistettu uunissa uskomattomassa hunaja-valkosipulikastikkeessa, kunnes se on ulkopuolelta tahmeaa ja sisältä mehukasta! Nopea ja helppo porsaanfileeresepti, jolla on korkea tuotto erittäin vähällä vaivalla.
Sian sisäfilee resepti
- Sian sisäfilee on kuin kananrintaa – se on laiha, murea lihapala, ja juuri sopivasti kypsennettynä se on mehukas ja mehevä.
- Se on myös helppo ylikypsentää, ja ylikypsä sisäfilee = kuiva ja mieto.
- Siksi se kauneus. tästä porsaan sisäfileestä. On uskomatonta, kun porsaanliha on kypsennetty täydellisesti.
- Mutta jos menee hieman yli, kukaan ei huomaa tätä järjettömän herkullista hunaja-valkosipulikastiketta!
Mitä tarvitset
ERITTÄIN vähän ainesosia! Tämä on toinen niistä resepteistä, joilla on hyvä tuotto vähäisellä vaivalla – minimaaliset ainesosat, alle 10 minuuttia aktiivista ponnistelua ja uskomattomia makuja!
– Porsaan sisäfilee
– Valkosipuli
– Paprika
– Soijakastike
– Hunaja
– Etikka
Kuinka keittää porsaan sisäfileetä
Paras tapa valmistaa porsaan sisäfileetä on aloittaa se liedellä ja viimeistele se uunissa. Paista sianliha ensin kauniin kuoren saamiseksi (muista, väri = maku ??) ja lopeta sitten kypsennys uunissa.
Eikö sitä voi kypsentää kokonaan uunissa??
Kyllä, voi, mutta sisäfileen ulkoreuna on enemmän kuin ihanteellinen, kun keskiosa on kypsennetty. Vähennä tätä epätasaista kypsennystä ottamalla sianliha huoneenlämpöön ennen kypsennystä.
Entä uunissa?
Jälleen, kyllä, voit varmasti, mutta et tee. Saat saman värin sisäfileen pintaan, jotta huomaat maun häviämisen. Mutta näin hyvällä kastikkeella on anteeksiantamatonta jättää ensimmäinen kypsennys väliin! Ohjeet reseptimerkinnöissä.
Tässä porsaan sisäfileen reseptissä käytetty hunaja-valkosipulikastike on esiintynyt verkkosivuillani eri muodoissa, kuten lohen, kananrintaen ja mm. dippikastike kaikkien aikojen rapeimpiin Baked Chicken Wings -siipiin. Se on vain yksi upeista takataskukastikkeista, joka toimii käytännössä kaikkien proteiinien kanssa. Vain muutama ainesosa, joka muuttuu täysin haudutettuna liedellä suolaiseksi-makeaksi kastikkeeksi. On väistämätöntä, että se näyttää vielä kerran näinä päivinä!
Mitä tarjota porsaan sisäfileen kanssa
Vaikka et näe sitä oikein yllä olevassa kuvassa, tuo keltainen /green blur taustalla on tämä sitruunaperunasalaatti, johon lisäsin höyrytettyjä vihreitä papuja. Kaksi yhdessä hiilihydraatti + kasvispuoli, joka säilyy päiviä, olen niiden suuri fani! Tässä muutama lisää:
Paistettuja vihanneksia ja riisiä
- 12 minuutin couscoussalaatti aurinkokuivatulla tomaatilla ja fetalla
- Lehtikaali- ja kvinoa-salaatti ja valkosipulivoiriisi lehtikaalin kanssa (kaali on ravitsemusvoimalaitos, ja nämä ovat 2 todella maukasta tapaa syödä se!)
- Muuten tarjoile se raikkaan puutarhasalaatin kera, johon on lisätty tuoretta vinegrettiä, esim. Ranskalainen, italialainen tai jokapäiväinen salaattikastike, jota käytetään tässä kaalisalaatissa. Suosittelisin myös jotain kastikkeen lisättävää – leipää, perunamuusia tai kukkakaalimuusia. Se, mikä alla olevassa kuvassa näyttää soseelta, on itse asiassa muussattua kukkakaalia. Hiilihydraattiton, kermainen pehmeä hemmottelu – näet sen reseptivideosta!
Sianlihan sisäfileetä hunajavalkosipulikastikkeella
Valmistus: 10 minuuttia
Kypsennys: 25 minuuttia
Yhteensä: 35 minuuttia
Länsimainen verkkovirta
Ainesosat
Kupit/metrinen
2 porsaan sisäfilettä (sianfilee), 500 g/1 lb kukin (huomautus 1)
1 1/2 rkl oliiviöljyä (tai voita)
3 valkosipulinkynnet, erittäin hienoksi pilkotut
SIANlihan sisäfileetä:
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl paprikaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
HUNAJAVALKOSIPULIKASTIKE:
3 rkl siiderietikkaa (Huom. 2)
1 1/2 rkl soijakastiketta, kevyttä tai yleiskäyttöinen (Huom. 2)
1/2 kuppia hunajaa (tai vaahterasiirappia)
Ohjeet
- Lämmitä uuni 180C/350F .
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita Rub-ainekset ja ripottele sitten sianlihan päälle.
- Kuumenna öljy suuressa uuninkestävässä pannussa (huom. 3) o erittäin korkea lämpö. Lisää porsaanliha ja paista kullanruskeaksi.
- Kun porsaanliha on melkein kypsää, työnnä sivuun, lisää valkosipuli ja paista kullanruskeaksi.
- Kaada kastike joukkoon. Käännä porsaanliha kerran ja sitten siirrä heti uuniin.
- Paista 15–18 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 68C / 155F (huomautus 4).
- Nosta sianliha lautaselle, peitä löysästi foliolla ja lepää. 5 minuuttia.
- Aseta paistinpannu kastikkeen kanssa liedelle keskilämmöllä, keitä nopeasti 3 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ohueksi siirappiksi.
- Ota pois liedeltä, laita sianliha sisään ja käännä kastikkeelle.
- Leikkaa sianliha paksuiksi viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen kanssa!
- Reseptihuomautuksia:
1 Porsaan sisäfileen valmistus (kutsutaan myös porsaanfileeksi) – jos näet siinä ohuen läpinäkyvän kuoren (jota kutsutaan hopeakuoreksi), on parasta leikata se pois ennen kypsennystä (mutta ei ole suuri asia, jos et tee sitä). Jotkut teurastajat tekevät, jotkut eivät. Ylimääräisen rasvan leikkaaminen on valinnaista.
Huomaa: Ulkofilee ei ole sama asia kuin porsaan ulkofilee. Ulkofilee on pitkä ja ohut, ulkofilee lihavampaa. Kokeile tätä Slow Cooker Honey Butter Pork Loin -reseptiä. TAI 2 rkl tavallista valkoviinietikkaa.
– Soijakastike – Käytä kevyttä tai yleistä. Älä käytä tummaa soijakastiketta tai makeaa soijakastiketta.
3. Uuninkestävä paistinpannu – jos sinulla ei ole sellaista, siirrä sianliha pellille paistamaan. Paistamisen jälkeen kaada pellillä oleva mehu pannulle kastikkeen valmistamiseksi.
4. Kypsennetyn sianlihan sisälämpötila (käytä lihalämpömittaria, joka on työnnetty paksuimman kohdan keskelle)
* Jos et halua vaaleanpunaista (kuvassa), ota se pois uunista, kun porsaan sisälämpötila on 155 F/ 68C – noin 16-18 minuuttia. 5 minuutin levon jälkeen se on 160F/70C, mikä on juuri kypsää yli vaaleanpunaisen (eli optimaalinen mehukkuus ilman vaaleanpunaisuutta).
* Saat kevyen vaaleanpunaisen punaisuuden ottamalla se pois uunista, kun porsaan sisälämpötila on 150F/65C – kestää 13 minuuttia. Viiden minuutin tauon jälkeen lämpötila on 155 F/68 C (joka on vain vaaleanpunainen, niin mehukas kuin porsaan sisäfilee voi olla).
5. Ravintoarvo annosta kohden, olettaen 5 annosta (200 g/7 unssia porsaan per henkilö)
RAVINTATIEDOT:
- Kalorit: 360 cal (18 %)
- Hiilihydraatit: 29 g (10 %) li>
- Proteiinia: 38 g (76 %)
- Rasvaa: 9 g (14 %)
- Tydyttyneitä rasvoja: 4 g (25 %)
- Kolesteroli: 127 mg (42 %)
- Natrium: 661 mg (29 %)
- Kalium: 749 mg (21 %)
- Sokeri: 28 g (31 %)
- A-vitamiini: 220 IU (4 %)
- C-vitamiini: 0,7 mg (1 %)
- Kalsium: 16 mg (2 %)
- Rauta : 2,1 mg (12 %)