E-mail: hi@familyfully.com

Parhaat raparperireseptimme

Vaikka raparperi on hapokas ja hieman hapan raakana, se on yllättävän makeaa ja monipuolista näissä herkullisissa resepteissä. Ota kaikki irti tuoreista cocktaileista, dekadenteista jälkiruoista ja lihaisista pääruoista.

Taso: Helppo
Yhteensä: 45 min
Valmistus: 25 min
Kypsennys: 20 min
Saanto: 6 annosta

Ainesosat

  • 1 kuppi pankoa (japanilaista korppujauhoa)
  • 1/4 kuppia plus 2 rkl pakattua vaaleanruskeaa sokeria
  • 2/3 kuppia plus 1/4 kuppia kidesokeria
  • 1 1/2 tl jauhettua kanelia
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus jauhettua neilikka
  • 5 vartta raparperia, leikattu 1 tuuman paloiksi (noin 4 kupillista)
  • 1 tl tuoretta sitruunamehua
  • 1/2 kuppia karkeasti hienonnettuja manteleita skinit

Reittiohjeet:

1. Kuumenna grilli keskilämmölle. Vatkaa panko, ruskea sokeri, 1/4 kupillista kidesokeria, kaneli, maustepippuri, inkivääri ja neilikka keskikokoisessa kulhossa, kunnes sekoittuvat. Sekoita toisessa kulhossa raparperit jäljellä olevan 2/3 kupin kanssa kidesokeria ja sitruunamehua peittämään.
2. Voitele matala 8 tuuman uuninkestävä paistinpannu tai tulenkestävä uunivuoka. Ripottele 3 ruokalusikallista korppujauhoseosta paistinpannun pohjalle. Ripottele päälle raparperit ja ripottele loput muruset ja mantelit. Voitele paloiteltu voi.
3. Aseta paistinpannu grillin keskelle; sulje kansi tai aseta kertakäyttöinen paistinpannu paistinpannun päälle. Grillaa, kunnes täyte on kuplivaa ja täyte kullanruskeaa ja rapeaa, 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä mansikkajäätelön kanssa.

Arvostelu:

Tämä oli JAM, kun tein sen ensimmäisen kerran ja vaikka tein sen uuni versus grilli siitä tuli loistava! Jätin mantelit hieman karkeammin pilkottuna rapeaksi ja siitä tuli kuin raparperinrapea, tahmeaa ja makeaa ja herkullista. Toinen yritykseni ei ollut niin onnistunut, mutta olin lisännyt seokseen tuoreita karhunvatukoita. Mielestäni tuore marja sisälsi liikaa vettä, koska se tuli keittomaisena, ja siemenet olivat mauttomia lopputuotteessa. Mielestäni marjat olisivat kuitenkin ilmiömäisiä, jos ne kypsennetään pienellä viinalla, siivilöidään ja pyörtettäisiin. Ainoa ehdotukseni reseptille on, että pidä mielessä maustepippurin ja neilikan määrä, jotta suolaisuus ei jää yli.

E-mail: hi@familyfully.com