E-mail: hi@familyfully.com

Edna Lewisin paistinsimpukat

VALMISTUSAIKA: 5 minuuttia
KYPSENNYSAIKA: 5 minuuttia
PALVELUT: 5 lisukkeena

TEKIJÄN HUOMAUTUKSIA
Tämä resepti ei kerrankaan pääty sanaan “suolaa maun mukaan”. Itse asiassa näet viimeisellä rivillä nimenomaan sanovan: “Suolaa tai pippuria ei tarvita”, edesmenneen eteläisen ruoanlaittomestarin Edna Lewisin kauniit sanat. Hän oli tietysti oikeassa, ja tämä yksinkertainen, välitön eteläinen lisuke ei vaadi muuta kuin kahta ainesosaa: kampasipulia ja voita. Edna Lewis kirjoittaa teoksessaan The Taste of Country Cooking: “Simpukat, kuten parsat, ovat ihana kevätvihanneks, ja ne ovat hyvä vaihtelu. Ne ovat houkuttelevia katsella, niillä on mieto ja mielenkiintoinen maku, ja ne sopivat erityisen hyvin vasikan munuaisten sekä lampaanlihan, pihvin ja kyljysten kanssa. Kirjassa hän tarjosi niitä “An Early Summer Dinner” -menulla paistetun vasikanmunuaisen, lusikkaleivän, Simpson-salaatin ja nuorten punajuuripäiden, mansikoiden ja kerman sekä sokerikakun ohella.

Vinkkejä: Tämä tekniikka toimii hyvin minkä tahansa määrän sipulia kanssa, mitä sinulla on tai haluat syödä. Vaikka alkuperäinen resepti vaatii neljä nippua, Edna Lewisin seuraavassa keittokirjassa In Pursuit of Flavor hän kuvailee kampasipulia, joita hän haluaa ostaa, pienempinä kuin tavalliset ruokakaupan sipulit nykyään: “Mielestäni ne ovat vähän käytetty vihannes ja maistuvat melkein. yhtä hyvä tänään kuin vuosia sitten. Ostan noin lyijykynän kokoisia valkosipulia, mutta jos ne ovat hieman paksumpia, ne maistuvat silti hyvältä. Jos omasi ovat suurempia, voit käyttää vähemmän nippuja, ja voit halutessasi kypsentää niitä ylimääräisen minuutin tai kaksi. Jos pannullasi ei ole kantta, improvisoi vapaasti leivinpellillä tai muulla isommalla pannulla peittääksesi ja höyrytät sipulit. Resepti muokattu teoksesta The Taste of Country Cooking (Knopf, toukokuu 1976). Tämä viesti sisältää toimittajien ja kirjoittajien itsenäisesti valitsemia (ja rakastamia) tuotteita. Amazon Associate -jäsenenä Food52 ansaitsee kumppanipalkkion linkittämiemme tuotteiden hyväksytyistä ostoista. —Neroisia reseptejä

Ainesosat
4 nippua kampasipulia (tai niin monta kuin haluat keittää, katso tekijän huomautus yllä)
3 ruokalusikallista suolatonta voita

Ajo-ohjeet

  • Valmista kampasipulit poistamalla mahdolliset keltaiset varret. Leikkaa kuitujuuret pois pohjasta. Pese kylmässä vedessä hanan alla ja leikkaa sitten yläosat pannulle sopivaksi. Kuumenna pannu ja lisää voi. Kun vaahdotusaste on saavutettu, laita joukkoon sipulit. Muutama vesipisara, joka jää sipuliin pesusta, riittää höyrytykseen. Peitä pannu ja kypsennä keskilämmöllä. Käännä ne ympäri noin 3 minuutin kuluttua. Kokonaiskeittoaika on 4-5 minuuttia. Varo kypsentämästä liikaa; valkoisen osan tulee olla hieman rapea, yläosien mureaa, kiiltävää ja vihreää. Suolaa tai pippuria ei tarvita.
E-mail: hi@familyfully.com